Danablu tættere på at blive beskyttet i Kina

AFTALE: Med en afstemning i et EU-udvalg kom EU tirsdag et skridt nærmere en aftale med Kina om beskyttelse af såkaldte geografiske betegnelser, som blandt andet omfatter den danske ost Danablu.

Den danske blåskimmelsost Danablu er blandt de fødevarer, der kan få gavn af en aftale med Kina, der nu er et skridt nærmere at blive realiseret.
Den danske blåskimmelsost Danablu er blandt de fødevarer, der kan få gavn af en aftale med Kina, der nu er et skridt nærmere at blive realiseret.Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Europa-Parlamentet bør sige god for en aftale med Kina om at beskytte 100 europæiske og 100 kinesiske fødevarer mod efterligninger eller misbrug af produkternes navn.

Det var beskeden fra et stort flertal i parlamentets handelsudvalg, der tirsdag stemte om en underskrevet aftale fra september 2020 mellem Kina og EU, der skal sikre en beskyttelse af fødevarer med de såkaldte geografiske betegnelser.

Foruden den danske blåskimmelost Danablu drejer det sig eksempelvis om produkterne Cava, Feta, Polska Wódka, Prosciutto di Parma og Queso Manchego.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00