Danmark skal betale landbrugsstøtte tilbage til EU

KONTROL: Landbrugsstyrelsen skal betale 5,1 millioner kroner tilbage til EU på grund af mangler i kontrollen med støtte udbetalt til producentorganisationer inden for frugt og grønt.

EU er ikke tilfreds med Landbrugsstyrelsens kontrol med støtte udbetalt til producentorganisationer inden for frugt og grønt.
EU er ikke tilfreds med Landbrugsstyrelsens kontrol med støtte udbetalt til producentorganisationer inden for frugt og grønt.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

EU har besluttet at kræve 5,1 millioner kroner af sin EU-støtte til Danmark tilbage.

Det sker, efter EU's revisorer i maj 2016 undersøgte Landbrugsstyrelsens kontrol af støtte udbetalt til producentorganisationer inden for frugt og grønt.

"Det er beklageligt, at EU har fundet mangler i vores kontrol, som gør, at vi skal betale EU-støtte tilbage. Vi er dog tilfredse med, at underkendelsen er forholdsvis beskeden. Vi er godt i gang med at rette op på kritikken," skriver Landbrugsstyrelsen på sin hjemmeside.

Dokumentation

Hvad er en underkendelse?
EU-Kommissionen reviderer med jævne mellemrum medlemslandenes administration og kontrol af landbrugsstøtteordningerne. Hvis der bliver konstateret fejl eller mangler i kontrollen, kan EU-Kommissionen beslutte, at medlemsstaten skal betale EU-støtte tilbage til EU. Dette kaldes en underkendelse.

Kilde: Landbrugsstyrelsen


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00