Danmarks Fiskeriforening: MSC-mærke på vej for alle fiskere

BÆREDYGTIGHED: Danmarks Fiskeriforening har lavet retningslinjer, der skal gøre det mere gennemskueligt, hvad der skal til for at blive certificeret med MSC-mærket.

MSC-mærket skal gælde alle fiskere, skriver Danmarks Fiskeriforening i en pressemeddelelse.
MSC-mærket skal gælde alle fiskere, skriver Danmarks Fiskeriforening i en pressemeddelelse.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

"Danmarks Fiskeriforening på vej med bæredygtighedscertificering for alle danske fiskere."

Sådan lyder overskriften på en pressemeddelelse udsendt fra Danmarks Fiskeriforening søndag.

Det drejer sig om certificering med mærket MSC, der er den internationalt anerkendte standard for bæredygtigt fiskeri, som giver markedsadgang både herhjemme og i de store eksportlande.

Det har dog været rejst betydelig kritik fra Foreningen For Skånsomt Kystfiskeri, der beskylder Danmarks Fiskeriforening for at modarbejde FSK-fiskeres mulighed for at få mærket.

Nu reagerer Danmarks Fiskeriforening med nye retningslinjer.

"For at gøre betingelserne for deltagelse mere gennemskueligt har Danmarks Fiskeriforening nu udarbejdet retningslinjer for deltagelse," skriver foreningen i pressemeddelelsen.

For at deltage i MSC-certificeringen skal et fartøj opfylde følgende betingelser:

• Man skal drive fiskeri, som er omfattet af certificeringen.
• Man skal skrive under på det kodeks om bæredygtighed, der gælder for certificeringen.
• Man skal oplyse sin omsætning ved fiskeri, idet prisen for deltagelse afhænger af omsætningen.

Over 90 procent af danske fiskeres fangster var certificeret med MSC i 2017. Det er ganske unikt sammenlignet med andre lande.

"Men over 90 procent er ikke nok – det er en mærkesag for Danmarks Fiskeriforening, at alt dansk fiskeri kan blive bæredygtighedscertificeret. Der er få danske fartøjer, som ikke er med i certificeringen i dag, og som muligvis kan være med. Danmarks Fiskeriforening ser gerne, at også disse fartøjer overvejer at deltage i certificeringen," skriver Danmarks Fiskeriforening.

Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri kritiserer i et indlæg på Altinget mandag Danmarks Fiskeriforening for at modarbejde kystfiskernes mulighed for at få MSC-mærket. Det indlæg kan du læse her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00