Danske restauratører går forrest: Forpligter sig til FN-principper for samfundsansvar

CSR: 14 danske restauratører forpligter sig til at udleve FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv. Banebrydende, mener CSR-ekspert. Helt nødvendigt, mener medstifter af Sticks’n’Sushi Kim Rahbek.

Medstifter af og ceo i Sticks'n'Sushi Kim Rahbek håber, at restauranten kan være en rollemodel for både andre restauratører og andre brancher i at tage ansvar for det aftryk, man som virksomhed sætter på både nutiden og fremtiden.
Medstifter af og ceo i Sticks'n'Sushi Kim Rahbek håber, at restauranten kan være en rollemodel for både andre restauratører og andre brancher i at tage ansvar for det aftryk, man som virksomhed sætter på både nutiden og fremtiden.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Selvfølgelig skal vi tjene penge, men vi mener også, at vi har et ansvar for det aftryk, vi sætter på nutiden og fremtiden.

Kim Rahbek
Medstifter og ceo, Sticks'n'Sushi

Det er den første branche i verden, der laver et fælles initiativ med arbejdet om samfundsansvar.

Lea Marie Juliussen
Projektleder på Restauratørernes Garantiordning
Fakta

14 danske restauranter er med i REGA

  • Sticks'n'Sushi
  • Madklubben
  • Cock's & Cows
  • Love of Food N Wine
  • Cofoco
  • Mash
  • Original Coffee
  • Victor Gruppen
  • Halifax
  • Pixie
  • Restaurant Evald
  • Rekom
  • Vapiano
  • Gorm’s

Restauranter som Sticks’n’Sushi, Madklubben og Cock’s & Cows tager nu en ordentlig mundfuld i retning af at blive mere samfundsansvarlige virksomheder.

I et nyt initiativ forpligter de sig til at gennemgå deres forretninger og bringe dem i overensstemmelse med FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv.

“I restaurationsbranchen lever vi af vores afgrøder og lever af de dyr, der går på marker og jord. Og selvfølgelig skal vi tjene penge, men vi mener også, at vi har et ansvar for det aftryk, vi sætter på nutiden og fremtiden. Derfor gør vi det her,” siger Kim Rahbek, medstifter af og ceo i Sticks'n'Sushi.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00