Danskernes fuldkornsindtag tæt på fordoblet

KORT NYT: Ifølge en ny opgørelse fra DTU Fødevareinstituttet og Fuldkornspartnerskabet er danskernes fuldkornsindtag næsten fordoblet.
Fakta
Kerner fra korn består af tre dele: frøhvide (endosperm), skaldele (klid) og kim (embryo). Korn er først og fremmest en kulhydratkilde med et højt indhold af stivelse, der er koncentreret i frøhviden, og kostfibre, der er koncentreret i kliddelene. 

Fuldkorn defineres som hele kerner og som forarbejdede kerner (knækkede, formalede og lignende), hvor indholdet af frøhvide, klid og kim findes i samme forhold som i den intakte kerne. Fuldkorn kan således være hele kerner eller malet til mel. 

Fuldkorn er både hvede, rug, byg, havre, brune og røde ris, hirse, og majs i tørret form (frisk majs betragtes som grønt). Græskarkerner samt solsikke- og hørfrø er derimod ikke fuldkorn.

Kilde: DTU Fødevareinstituttet








0:000:00