Der er noget om snakken

Danske Slagterier har - noget kejtet - fat i en pointe med kritikken af rapid alert-systemet.
Claus Iversen

Derfor er det helt legitimt at sætte spørgsmålstegn ved rapid alert-systemet og kræve, at det bliver set efter i sømmene. Men opfordringen burde nok ikke komme fra Danske Slagterier lige i øjeblikket.

FødevareTinget

SÅ ER DANSKE SLAGTERIER igen kommet i mediernes søgelys. Denne gang beskyldes slagteri-koncernen for at ville sende bakteriekød direkte ud til til de danske forbrugere.

Det er salmonella-typen DT 104, som Danske Slagterier gerne vil have fødevaremyndighederne til lade være med at advare andre EU-lande om, hvis de opdager et parti kød, der er inficeret med bakterien.

Det vil fødevaremyndighederne dog ikke være med til på det foreliggende grundlag. Herfra er meldingen, at DT 104 kan udgøre en større risiko for folkesundheden end fund af andre salmonellatyper, fordi bakterien kan tåle flere slags antibiotika, og man ønsker at bevare advarslen til andre EU-lande.

DET KAN UNDRE noget, at slagteri-giganten på denne måde forsøger at blande sig i folketingspolitikernes beslutning om fremgangsmåden i forbindelse med fund af DT 104-salmonellatypen. Især i en periode, hvor der er ridser nok i image-lakken. Det tyder på, at et kursus i damage-control er tiltrængt.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00