DLG: “Det vil ikke være bæredygtigt at forcere os væk fra soja, men det skal produceres på en ordentlig måde”

INTERVIEW: DLG har flere initiativer i gang, der i 2025 skal sikre 100 procent import af bæredygtigt soja, fortæller koncerndirektør Jesper Pagh, der mener, det bliver svært at speede omstillingen meget op.

Jesper Pagh er koncerndirektør med ansvar for husdyrernæring, og han siger, at omstillingen til ansvarlig soja er i fuld gang. 
Jesper Pagh er koncerndirektør med ansvar for husdyrernæring, og han siger, at omstillingen til ansvarlig soja er i fuld gang. Foto: DLG
Sine Riis Lund

Bæredygtighed er ikke kun måden, det bliver dyrket på, det er også, hvor meget der kommer pr. arealenhed, og hvor godt det bliver udnyttet. Og her har jeg til gode at se en råvare, der bare tilnærmelsesvis kan konkurrere med soja.

Jesper Pagh
Koncerndirektør, DLG

Det her er en meget, meget stor og kompliceret værdikæde, der skal omstilles.

Jesper Pagh
Koncerndirektør, DLG

DLG arbejder aktivt for en mere bæredygtig import af soja, også selv om virksomheden ikke har et direkte medlemskab af Dansk Alliance for Ansvarlig Soja.

Sådan lyder det fra koncerndirektør med ansvar for husdyrernæring, Jesper Pagh, efter SF i Altinget langer ud efter store foderstofleverandører som DLG og Danish Agro for ikke at engagere sig i alliancens arbejde.

“Jeg synes, vi er med og meget langt fremme. Vi har også fra dansk side været dem, der har sat bæredygtig soja på den europæiske dagsorden i et forsøg på at få en fælles europæisk tilgang til det, da vi tror, at det kan flytte mere,” siger Jesper Pagh.

0:000:00