DSA: Nye saltkrav for fisk rammer skævt

REVISION: De nye regler for saltindholdet i fisk i forbindelse med revisionen af Nøglehulsmærket kommer både i karambolage med Fødevarestyrelsens egne officielle kostråd og dens anbefalinger til fødevaresikkerhed, pointerer Danish Seafood Association (DSA). 

Nye krav for saltindholdet i fisk giver ikke megen mening. Sådan lyder det fra fiskeforeningen Danish Seafood Association (DSA) oven på revisionen af Nøglehulsmærket. Ændringen betyder, at grænsen for saltindholdet lander på 3,0 for halvkonserves og for røget og gravad fisk.

Det betyder, at røgede fisk som laks, ørred, ål og sild får svært ved at opnå Nøglehulsmærket. Det skriver FiskeriTidende.

"I vores øjne er den nye Nøglehulsgrænse for saltindhold som en hund i et spil kegler, fordi det går på tværs af to andre og vigtigere hensyn," siger direktør i DSA, Poul Melgaard Jensen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00