Energiforbrug i væksthuse skal nedbringes med 30 procent

ENERGIFORBRUG: Væksthuses energiforbrug kan nedbringes med 30 procent. Det mener forskere fra Aarhus Universitet, som står i spidsen for et fælles nordeuropæisk projekt.

Forskere fra Aarhus Universitet står i spidsen for et fælles nordeuropæisk projekt med målet at nedbringe energiforbruget i væksthuse med 30 procent inden for de næste fire år.

I Danmark udgør væksthuses samlede areal 5 millioner kvadratmeter. Energimængden, som går til lys i væksthusene, svarer til 0,8 procent af den samlede mængde el-energi, der bruges i landet årligt. Forskere fra Aarhus Universitet mener, at tallet kan komme ned på 0,5 procent, såfremt de når målene for deres forskning. Det vil sige en reduktion i energiforbruget på 30 procent.

"Forskningsprojektet går ud på at videreudvikle en intelligent styring af energiforbruget, så det både tager hensyn til planternes fysiologi og udnytter de tidspunkter, hvor energien er billigst," siger lektor ved Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet, Carl-Otto Ottosen, som leder projektet, i et nyhedsbrev fra Food & Culture.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00