Esben Lunde vil ikke alene redde sekretariat for fødevaresikkerhed

LUKNINGSTRUET: Så længe erhvervet ikke selv vil bidrage finansielt til det internationale sekretariat for fødevaresikkerhed under Dansk Standard, finder fødevareministeren heller ikke nogen grund til at bidrage mere end i dag. Dermed risikerer sekretariatet at lukke i sommeren 2018.

Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har ikke tænkt sig at bidrage mere til det internationale sekretariat for fødevaresikkerhed end i dag, så længe organisationer og virksomheder heller ikke selv gider spytte penge i kassen.
Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har ikke tænkt sig at bidrage mere til det internationale sekretariat for fødevaresikkerhed end i dag, så længe organisationer og virksomheder heller ikke selv gider spytte penge i kassen.Foto: Katja Holm/Altinget
Sine Riis Lund

På basis af tilkendegivelserne fra organisationer og virksomheder finder styrelsen ikke grundlag for at bidrage yderligere til finansieringen af det internationale sekretariat for fødevaresikkerhed.

Fødevarestyrelsen

Siden 2005 har Danmark været med til at sætte en global dagsorden for fødevaresikkerhed.

Danmark har nemlig huset det internationale sekretariat for fødevaresikkerhed under Dansk Standard. Nu er pengene imidlertid ved at slippe op, og sekretariatet trues af lukning allerede i sommeren 2018.

Erhvervsministeriet har hidtil stået for en stor del af bevillingen, men ministeriet ønsker ikke at bidrage mere, og det ser ikke ud til, at sekretariatet har udsigt til et større økonomisk bidrag fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i stedet for. Han henviser nemlig til en kommentar fra Fødevarestyrelsen, der kun kan give slukørede miner hos de ansatte i sekretariatet.

0:000:00