EU-formandskab opgav enighed om økologiregler

FORORDNING: EU-ministre kunne mandag ikke blive enige om en holdning til et nyt sæt regler for økologi. Det lettiske formandskab vil derfor komme med et nyt forslag til næste møde i juni. Økologiforeninger ånder lettet op - for en stund.

“Vi foreslår, at formandskabet kommer med et nyt forslag til en generel indstilling til vores møde i juni måned. I dag har vi i hvert fald ikke kunnet blive enige,” sagde den lettiske landbrugsminister,&nbsp;Jānis Dūklavs,&nbsp;efter det mandag ikke lykkedes for EU’s landbrugs- og&nbsp;fødevareministre at nå til enighed om en holdning til nye økologiregler.&nbsp;<br><br>
“Vi foreslår, at formandskabet kommer med et nyt forslag til en generel indstilling til vores møde i juni måned. I dag har vi i hvert fald ikke kunnet blive enige,” sagde den lettiske landbrugsminister, Jānis Dūklavs, efter det mandag ikke lykkedes for EU’s landbrugs- og fødevareministre at nå til enighed om en holdning til nye økologiregler. 

Foto: Europarådet
Sine Riis Lund

Det er fint nok, at det bliver udskudt og får en runde mere. Vi er i hvert fald glade for, at de ikke er blevet enige om det kompromisforslag, som senest blev lagt frem.

Lars Holdensen
Chefkonsulent i Landbrug & Fødevarers økologisektion

Mange af delegationerne har talt i dag og sagt, at de kunne støtte meget af teksten, men ikke restkoncentrationer og kontrolsystemet.

Jānis Dūklavs
Landbrugsminister i Letland

Det lettiske formandskab havde lagt sig alvorligt i selen for at nå et kompromis om en holdning til et nyt sæt regler for økologi til rådsmødet for landbrug og fiskeri mandag.

Men i takt med at de europæiske ministre om formiddagen tog ordet, stod det hurtigt klart, at det ikke ville blive nogen nem øvelse.

Mandag aften måtte en afmålt lettisk landbrugsminister således også melde ud, at det ikke var muligt at nå til enighed om en generel indstilling.

0:000:00