EU-Parlamentet afviser 30 procent sukker i babymad

SØDT: På plenarforsamlingen i Strasbourg i denne uge har Europa-Parlamentet afvist en regel fra EU-Kommissionen om, at babymad på EU-markedet må indeholde op til 30 procent tilsat sukker. Børn skal spise mad, ikke slik, siger medlem af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose (S).

Lise-Lotte Skjoldan

STRASBOURG: Onsdag stemte et flertal i Europa-Parlamentet for at afvise et regelsæt fra EU-Kommissionen om, hvad baby- og børnemad må indeholde af fedt, salt og sukker.

Regelsættet indeholdt nemlig en regel om, at babymad må indeholde op til 30 procent tilsat sukker.

Men det er et uacceptabelt højt niveau, mener blandt andet europaparlamentariker Christel Schaldemose (S), der glæder sig meget over, at Europa-Parlamentet har stemt for at afvise sukkerreglen.

Dokumentation

Hvad er en delegeret retsakt?

Artikel 290 i TEUF giver EU’s lovgivende magt (normalt Europa-Parlamentet og Rådet) mulighed for at delegere Kommissionen beføjelse til at vedtage ikkelovgivningsmæssige retsakter med generel anvendelse, der udbygger eller ændrer visse ikkevæsentlige elementer i en lovgivningsmæssig retsakt.

Delegerede retsakter kan for eksempel tilføje nye (ikkevæsentlige) regler eller omhandle en efterfølgende ændring til visse aspekter af en lovgivningsmæssig retsakt. Den lovgivende magt kan dermed fokusere på den overordnede politiske retning og målsætningerne uden at skulle indgå i detaljerede og ofte tekniske debatter.

Kilde: EUR-Lex


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00