EU-politikerne giver ikke op: Forbrugere skal kende fødevarers oprindelse

PRES: Et klart flertal i Europa-Parlamentet opfordrede torsdag Kommissionen til at præsentere lovgivning om obligatorisk mærkning af oprindelsesland på visse fødevarer.

Hvis pizzaer bliver påtvunget oprindelsesmærkning, vil det være meget kompliceret og dyrt, understreger Landbrug & Fødevarer.
Hvis pizzaer bliver påtvunget oprindelsesmærkning, vil det være meget kompliceret og dyrt, understreger Landbrug & Fødevarer.
Sine Riis Lund

Jeg har svært ved at se, hvorfor alle forbrugere – også de som ikke ønsker at betale merprisen – skal have det tvunget ned i halsen.

Morten Damkjær Nielsen
Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer

De europæiske fødevarer kan i dag komme igennem fem til ti lande, inden de havner på vores borde. Det betyder, at forbrugerne har mindre indsigt, og mærkningen kan være med til at skabe en forøget tillid til varerne, som der er brug for.

Christel Schaldemose
MEP, Socialdemokraterne

Et flertal af politikerne i Europa-Parlamentet har tilsyneladende ikke til sinds at opgive kampen for at få mærket en række kød- og mælkeprodukter med deres oprindelsessted.

Torsdag stemte et klart flertal af EU-politikerne for en ikke-bindende resolution, hvor de igen forsøger at presse Kommissionen til at fremlægge lovgivning herom.

“De europæiske fødevarer kan i dag komme igennem fem til ti lande, inden de havner på vores borde. Det betyder, at forbrugerne har mindre indsigt, og mærkningen kan være med til at skabe en forøget tillid til varerne, som der er brug for,” siger Christel Schaldemose, der sidder i Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00