EU revser danske myndigheders fiskerikontrol

KONTROL: EU truer endnu en gang Danmark med at åbne en domstolssag, fordi Kommissionen er utilfreds med den danske kontrol af fiskeriet.

Kommissionen har torsdag sendt en supplerende åbningsskrivelse til den danske regering med anklager om, at myndighederne ikke håndhæver flere vigtige bestemmelser i EU's kontrolforordning. Arkivfoto.
Kommissionen har torsdag sendt en supplerende åbningsskrivelse til den danske regering med anklager om, at myndighederne ikke håndhæver flere vigtige bestemmelser i EU's kontrolforordning. Arkivfoto.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Desuden sikrer Danmark ikke, at Kommissionen underrettes om de bestande, der faktisk er landet, hvilket udgør en konsekvent risiko for målene om bæredygtighed i den fælles fiskeripolitik.

EU-Kommissionen

Manglen på gennemførelse af fiskerikontrolforanstaltninger skal stoppes nu.

Aimi Hamberg
Policy officer, Oceana

EU mener ikke, at danske myndigheder lever op til deres EU-forpligtelser om at kontrollere fiskeriet.

Kommissionen har torsdag sendt en supplerende åbningsskrivelse til den danske regering med anklager om, at myndighederne ikke håndhæver flere vigtige bestemmelser i EU's kontrolforordning.

Efter Kommissionens opfattelse har Danmark indtil videre ikke formået at sikre, at alle fiskeriprodukter vejes ved landing, og at omfanget af hver art registreres i dokumenter over fangsterne, blandt andet industribifangster. De vigtigste områder vedrører fiskeri til industriformål.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00