Europa-Parlamentet vil begrænse antibiotika til dyr

RESISTENS: EU-politikerne er historisk enige om, at et højt forbrug af antibiotika til dyr udgør en alvorlig trussel mod menneskers sundhed. Derfor lægges der op til betydelige lovstramninger, der vil tilnærme EU de danske regler.

Et meget stort flertal i Europa-Parlamentet har stemt for en række stramninger af brugen af antibiotika i landbruget. Nu skal der forhandles med Rådet om et endeligt resultat.
Et meget stort flertal i Europa-Parlamentet har stemt for en række stramninger af brugen af antibiotika i landbruget. Nu skal der forhandles med Rådet om et endeligt resultat.Foto: European Union 2016
Sine Riis Lund

Det er en af de første gange, at vi for alvor i lovgivningen i EU tager hånd om antibiotikaresistens-problemet, og vi lægger her op til en markant strammere brug af antibiotika i dyrehold i Europa end i dag.

Christel Schaldemose
Europaparlamentsmedlem for Socialdemokratiet

Det er en gevinst i forhold til resistens-problematikken, hvis de andre lande kommer på dansk niveau. Det er nødvendigt med internationale tiltag, hvis der skal ske afgørende forbedringer.

Per Olsen
Områdechef for veterinærpolitik i Landbrug & Fødevarer

Resistens mod antibiotika er i dag en af de største trusler mod den globale sundhed. Og det kan ramme alle, uanset alder og land.

Sådan lyder det fra verdenssundhedsorganisationen WHO i et faktaark på deres hjemmeside om antibiotikaresistens.

Blandt stadig flere læger og forskere tales der ligefrem om risikoen for, at vi er ved at træde ind i en post-antibiotika-æra, som i sin yderste konsekvens betyder, at antibiotika ikke længere får nogen effekt, fordi alle bakterier er blevet resistente.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00