Farligt at pille ved danske regler

Fælles EU-regler om vitaminer og mineraler i fødevarer er den rigtige vej at gå, men reglerne bør tage udgangspunkt i ernæringsmæssige behov og ikke øvre grænseværdier.
Claus Iversen

Der er ingen tvivl om, at ensrettede og harmoniserede EU-regler er en fordel, men så bør de også tage udgangspunkt i de ernæringsmæssige behov frem for sikre øvre grænser.

FødevareTinget
EUROPA-PARLAMENTETS MILJØUDVALG mødes den 15. marts for at diskutere EU-Kommissionens meget omdiskutererde forslag om en harmonisering af berigede fødevarer.

I øjeblikket er der nemlig ingen fælles regler, og det er altså, hvad Kommissionen ønsker at indføre.

I Danmark har såvel regering som opposition modtaget forslaget med stor skepsis - det går ganske enkelt for vidt, lyder det.

DEN HELT STORE forskel på EU-Kommissionens forslag og den nuværende danske praksis er, at man ønsker at indføre regler, der er baseret på en såkaldt sikker øvre grænse - altså, hvor meget, man kan indtage, før det bliver farligt. I Danmark er reguleringen i dag baseret på ernæringsmæssige behov - altså, kun tilsætning af mineraler og vitaminer, hvis der er et behov i befolkningen.

0:000:00