Fiskerierhvervet isolerer sig for meget

MEDSPILLERE: Fiskerierhvervet bør i højere grad tænke i samarbejder og fælles dagsordener, ligesom de bør finde bedre fodslag med forskerverdenen, lød opfordringerne på fiskeridebat på Christiansborg.

Virksomheder inden for fiskeriet bør samarbejde mere og i højere grad se hinanden som kolleger end konkurrenter, mente flere aktører til fiskeridebat. 
Virksomheder inden for fiskeriet bør samarbejde mere og i højere grad se hinanden som kolleger end konkurrenter, mente flere aktører til fiskeridebat. Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Vi har meget forskelligartede oplevelser af de her samarbejder med forskningsinstitutioner. Nogle af dem tager et mere fagligt udgangspunkt, hvor andre tager et mere politisk udgangspunkt, og det kan godt lede til et vanskeligt samarbejde.

Ivar Bundgaard Sørensen
Formand for Dansk Akvakultur

I må også gå lidt i fodsporene på nogle af jeres søsterorganisationer inden for nogle af de andre primære erhverv, som sidder tungere på den politiske opmærksomhed. Jeg kan kun føre den tilbage og sige, at det også handler om selv at dyrke det felt.

Simon Kollerup
Fiskeriordfører for Socialdemokraterne

Landbruget høster lige nu gevinster ved i flere år at have tænkt meget i fælles positive fortællinger om erhvervet, strategiske samarbejder og i at lægge et vedvarende højt politisk pres.

Fiskerierhvervet oplever ikke samme lydhørhed. Det selv om erhvervet også oplever udfordringer med overimplementering, kontrol og regler ude af trit med virkeligheden. Alligevel lytter langt færre til og diskuterer fiskerierhvervets udfordringer.

En af årsagerne kan være, at fiskeriet tænker alt for lidt i samarbejder både i og uden for branchen. Denne pointe gik igen, da Danske Havne og Marine Ingredients Denmark fredag holdt temadrøftelse om industrifiskeri på Christiansborg.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00