Fiskeristyrelsen lagt ned: Fiskere ved ikke, hvor meget de må fiske

PRESSET: Et stort arbejdspres gør det særdeles vanskeligt for Fiskeristyrelsen at nå sine opgaver, og det skaber frustrerede fiskere. Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) arbejder for flere ressourcer.

Fiskeristyrelsen har ikke fordelt flere af landets fiskekvoter på fiskefartøjerne endnu til stor frustration for fiskerne.
Fiskeristyrelsen har ikke fordelt flere af landets fiskekvoter på fiskefartøjerne endnu til stor frustration for fiskerne.Foto: DFPO
Sine Riis Lund

Genopretningen af Fiskeristyrelsen er godt i gang, men det er et omfattende arbejde, som kommer til at tage tid. Det er noget, jeg tillægger stor betydning, og jeg er helt opmærksom på nødvendigheden af at sikre de fornødne ressourcer til dette arbejde.

Eva Kjer Hansen (V)
Fiskeriminister

Der er en kæmpe bekymring for, om regeringen har afsat tilstrækkeligt med ressourcer til at få håndteret fiskeriområdet.

Simon Kollerup
Fiskeriordfører for Socialdemokratiet

Selv om kalenderen viser juni måned, må flere af landets fiskere drage ud på havet uden at vide, hvor mange fisk de må hive i land i år.

Fiskeristyrelsen har nemlig endnu ikke fået fordelt landets fiskekvoter på fiskefartøjerne for flere fiskearter.

“Vi står stadig i en situation, hvor eksempelvis makrelkvoterne ikke er fordelt på fartøjer endnu, og vi har også måttet vente længe på at få uddelt andre kvoter,” fortæller Esben Sverdrup-Jensen, direktør for Danmarks Pelagiske Producentorganisation.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00