Fødevarebranchen: Kom manglen på arbejdskraft i forkøbet

DEBAT: Arbejdsløsheden blandt fødevareuddannede er lav, og denne tendens skal adresseres nu for at undgå mangel på kvalificeret arbejdskraft. Sådan lød beskeden fra både L&F og DI i Altingets seneste debat om fremtidens fødevareuddannelser. Få overblik over hovedbudskaberne, og genlæs debatten her. 

"Uddannelsernes største
problem – og den største årsag til frafaldet – er dog ifølge L&F manglen på
praktikpladser for de studerende."
"Uddannelsernes største problem – og den største årsag til frafaldet – er dog ifølge L&F manglen på praktikpladser for de studerende."Foto: Colourbox
Minna Møbjerg Stevnhoved

Økonomien er i bedring, både herhjemme og i vores nabolande, og hvis ikke flere unge uddanner sig til jobs i fødevareklyngen, så kommer branchen til at mangle kvalificeret arbejdskraft. 

Fakta
Bland dig i debatten! 
Send dit indlæg til [email protected]

Danske fødevareuddannelser er internationalt kendt for deres høje faglige niveau, tætte kontakt til erhvervslivet og lave dimittend-ledighed.

Sådan lød det i sidste uge fra prodekan på Københavns Universitet, Grete Bertelsen, og dette positive udgangspunkt har været gennemgående hos paneldeltagerne i Altingets netop afsluttede debat om fremtidens fødevareuddannelser.

Fare for mangel på arbejdskraft
Det til trods ringer både Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer med alarmklokkerne.

0:000:00