Fødevarebranchen: Kom manglen på arbejdskraft i forkøbet
DEBAT: Arbejdsløsheden blandt fødevareuddannede er lav, og denne tendens skal adresseres nu for at undgå mangel på kvalificeret arbejdskraft. Sådan lød beskeden fra både L&F og DI i Altingets seneste debat om fremtidens fødevareuddannelser. Få overblik over hovedbudskaberne, og genlæs debatten her.
Minna Møbjerg Stevnhoved
RedaktionsassistentØkonomien er i bedring, både herhjemme og i vores nabolande, og hvis ikke flere unge uddanner sig til jobs i fødevareklyngen, så kommer branchen til at mangle kvalificeret arbejdskraft.
Send dit indlæg til [email protected]
Danske fødevareuddannelser er internationalt kendt for deres høje faglige niveau, tætte kontakt til erhvervslivet og lave dimittend-ledighed.
Sådan lød det i sidste uge fra prodekan på Københavns Universitet, Grete Bertelsen, og dette positive udgangspunkt har været gennemgående hos paneldeltagerne i Altingets netop afsluttede debat om fremtidens fødevareuddannelser.
Fare for mangel på arbejdskraft
Det til trods ringer både Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer med alarmklokkerne.