Fødevarefællesskaber i fortsat vækst

UDVIKLING: Selv om tre er lukket i år, så stiger antallet af økologiske fødevarefællesskaber fortsat. Se udviklingen her.

Sine Riis Lund
Fakta
Hvad er det?
Et økologisk fødevarefællesskab er et indkøbsfællesskab, som køber økologiske produkter direkte fra lokale øko-producenter til fødevarefællesskabets medlemmer.


Kilde: Økologisk Landsforening

Det første fødevarefællesskab så dagens lys i 2008 i København. Siden er trenden med indkøbsfællesskabet, hvor der købes økologiske produkter direkte fra lokale producenter, bare vokset.

I år er der 23 fødevarefællesskaber, to flere end sidste år. Det på trods af, at der i år også er lukket tre fødevarefællesskaber ned igen. Det viser tal fra Økologisk Landsforening.

Og nu vil foreningen gøre det endnu lettere at starte et nyt fødevarefællesskab op. De har startet projektet ØkoStart, der med gode og konkrete eksempler vil give bud på løsninger på alt fra rekruttering af medlemmer til samarbejde med økologiske producenter samt kontakt med Fødevarestyrelsen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00