Fødevareminister ønsker vidtgående reform

NYHED: Eva Kjer Hansen vil efter EU-Kommissionens udspil arbejde for, at EU-landene skærer mest muligt af landbrugsstøtten. R enig i målet, men tvivler på regeringens evner.
Fødevareministeren vil forsøge at få afviklet mest muligt af landbrugsstøtten under de kommende forhandlinger.
Fødevareministeren vil forsøge at få afviklet mest muligt af landbrugsstøtten under de kommende forhandlinger.Foto: Altinget.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

De næste seks måneder skal der udkæmpes nogle svære slag i Ministerrådet og i Europa-Parlamentet. Hidtil har den danske regering jo ikke været villig til at gå i front, men nu vil vi presse regeringen, så der ikke er slinger i valsen. Danmark skal sikre, at der ikke slækkes på ambitionsniveauet i Kommissionens forslag.

Lone Dybkjær
(R)

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) omfavner alle Kommissionens forslag til en revision af EU's fælles landbrugspolitik, som de i går fremlagde.

"Tiden er inde til forandring. Jeg vil arbejde på at opnå så meget reform som muligt og nå videre i retning af en afvikling af landbrugsstøtten. Der er ingen fremtid i at fastholde landbruget på støtten. Nu gælder det om at få overtalt mine kolleger til at øge liberaliseringen af landbrugspolitikken," siger fødevareministeren.

Det er en kendt sag at Frankrig og de sydeuropæiske lande mildt sagt er langt mindre reformivrige, når det gælder afskaffelsen af EU's støtteordninger til landbruget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00