Fødevarestyrelsen anbefaler at fortsætte skrappere kontrol af dyretransporter

EVALUERING: Chauffører er bedre til at overholde reglerne, og grisene har fået bedre dyrevelfærd efter kontrollen med dyretransporter er skærpet. Det vurderer Fødevarestyrelsen, der anbefaler politikerne at fortsætte den skrappere kurs i en ny evaluering.

Inden sommer forventer fødevareminister Mogens Jensen at fremlægge en plan for fremtidens kontrol med dyretransporter. ARKIVFOTO.
Inden sommer forventer fødevareminister Mogens Jensen at fremlægge en plan for fremtidens kontrol med dyretransporter. ARKIVFOTO.Foto: Eurogroup For Animal Welfare/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Nu kommer styrelsens egen evaluering af den øgede kontrolindsats, og den viser tydeligt, at der har været et behov for at styrke området, og ikke mindst at den indsats, man har gjort, faktisk har virket.

Britta Riis
Direktør, Dyrenes Beskyttelse

“Vi er dybt skuffede over denne her evaluering. Det virker som et venstrehåndsarbejde. Den er fyldt med mange antagelser og påstande, men evalueringen mangler i den grad fakta og dokumentation til at bakke de påstande op.

Lisbet Hommelhoff
Sekretariatschef, SamMark

Kontrollen med dyretransporter blev i 2018 skruet kraftigt op, og det har været en gevinst for både grisene og for omfanget af lovovertrædelser.

Det vurderer Fødevarestyrelsen i en ny evaluering af den politiske aftale med sigte herpå, der i 2018 blev indgået af den daværende regering og Dansk Folkeparti.

“Den politiske aftale har styrket kontrollen med dyretransporter af grise og Fødevarestyrelsen vurderer overordnet set, at dyrevelfærden for grise under transport er forbedret,” skriver Fødevarestyrelsen blandt andet i et notat om evalueringen.









0:000:00