Fødevarestyrelsen får ministerkritik for manglende rapport

SLAGMÆRKER: Fødevareminister Mette Gjerskov (S) kritiserer Fødevarestyrelsen for endnu ikke at have lavet en forundersøgelse af slagmærker på svin. Fødevarestyrelsen beklager, men understreger, at den er på vej.
Per Bang Thomsen

Det er naturligvis uacceptabelt, at Fødevarestyrelsen træffer en sådan beslutning uden involvering af departementet og Folketinget, hvilket er meddelt Fødevarestyrelsen.

Mette Gjerskov (S)
Fødevareminister
Det er helt uacceptabelt, at Fødevarestyrelsen endnu ikke har lavet den forundersøgelse af slagmærker på svin, som blev sat i søen tilbage i 2010.

Det fastslår fødevareminister Mette Gjerskov (S), som i et brev til Folketingets Fødevareudvalg retter en skarp kritik af styrelsen.

Sagen drejer sig om en såkaldt registerbaseret forundersøgelse af, hvorfor svin får slagmærker, når de bliver transporteret til slagterierne. Undersøgelsen blev igangsat for tre år siden af daværende fødevareminister Henrik Høegh (V), og målet var at granske slagmærkeproblemets årsag og omfang.

Men ifølge Fødevarestyrelsen har der ikke været nok sager til at lave en statistisk vurdering af årsagssammenhængen, og derfor er undersøgelsen ikke blevet lavet endnu. Det er dog ikke blevet videreformidlet til hverken Fødevareministeriet eller Folketingets Fødevareudvalg, og det møder hård kritik fra ministeren.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00