Gråsten Fjerkræ truer Fødevarestyrelsen med at gå til EU-Kommissionen 

ÆGGESTRID: Forbrugerne bliver vildledt, når Fødevarestyrelsen siger, at danske æg er mere sikre end udenlandske, mener Gråsten Fjerkræ. Virksomheden truer med at bringe sagen videre til EU-Kommissionen.

En kampagne for danske æg har skabt flere stridigheder om, hvad man må rose danske æg for. 
En kampagne for danske æg har skabt flere stridigheder om, hvad man må rose danske æg for. Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Du må ikke gå ud og fortælle, at dine æg er bedre end naboens æg, hvis ikke det stemmer. Og jeg mener ikke, at de kan dokumentere det her, men at de fejlvejleder forbrugerne.

Gunder P. Jensen
Bestyrelsesformand, Gråsten Fjerkræ

Jeg mener, at vi kan stå inde for det, vi har skrevet, men det er simpelthen ikke den diskussion, vi vil tage.

Jørgen Nyberg Larsen
Sektorchef, Danske Æg

Er der mindre risiko for at få salmonella ved at spise danske æg i forhold til udenlandske?

Det spørgsmål er blevet til en strid, der omfatter både danske og tyske virksomheder, Fødevarestyrelsen og en brancheorganisation.

Den danske fjerkræproducent Gråsten Fjerkræ beskylder i et åbent brev Miljø- og Fødevareministeriet for vildledende markedsføring, som reaktion på følgende bemærkning i et notat fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00