Hækkerup: Klimavirkemidler dyrere end beregnet

KLIMA: Flere virkemidler fra regeringens klimakatalog bliver dyrere end beregnet i klimaplanen, lyder det fra fødevareminister Karen Hækkerup (S). Enhedslisten ærgrer sig over talkrig. (Tal rettet.)
De nye beregninger betyder, at det bliver cirka tre gange dyrere at gennemføre virkemidler fra klimaplanen, der omhandler kvælstofreduktion.
De nye beregninger betyder, at det bliver cirka tre gange dyrere at gennemføre virkemidler fra klimaplanen, der omhandler kvælstofreduktion.Foto: Colourbox
Michael Hjøllund

Det er et rigtig godt udgangspunkt for en videre drøftelse.

Lars Hvidtfeldt
Vicedirektør, Landbrug & Fødevarer
Fakta
Danmarks klimapolitik
Regeringens mål er at reducere Danmarks samlede drivhusgasudledninger med 40 procent i 2020 i forhold til niveauet i 1990.

Med Energiaftalen fra 2012 er Danmark, ifølge regeringens fremskrivninger, på vej til en samlet reduktion på 34 procent.

Der mangler altså ca. fire mio. tons CO2-reduktion.

Virkemiddelkataloget indeholder reduktionsforslag for i alt 10 mio. tons CO2.


Kilde: Fakta fra Virkemiddelkatalog
"Lavthængende frugter".

Det har den sidste måned været regeringens stikord, når talen er faldet på landbrugets CO2-udslip.

Nu viser det sig dog, at flere af de klimatiltag inden for landbruget, som nævnes i regeringens virkemiddelkatalog, bliver dyrere end ventet.

"På baggrund af en ny rapport, der er på vej fra Københavns Universitet og Aarhus Universitet, kan man f.eks. konkludere, at flere af virkemidlerne er mange gange dyrere, end det fremgår af klimaplanen," lyder det fra ministeren i et skriftligt svar til Folketingets Fødevareudvalg.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00