"Helt på Månen": Polens EU-kandidat vakler efter alt for mange svage svar

HØRING: Det er en "katastrofe", hvis den polske kandidat bliver EU’s nye landbrugskommissær, siger det danske medlem af Europa-Parlamentets landbrugsudvalg, Asger Christensen (V). Polakken var så uklar under sin høring tirsdag, at han må gå sin eksamen om med fare for at blive afvist.

Tidligere dommer og Europaparlamentariker Janusz Wojciechowski lover at beskytte EU's landmænd i internationale handelsaftaler, hvis han bliver EU's nye landbrugskommissær. 
Tidligere dommer og Europaparlamentariker Janusz Wojciechowski lover at beskytte EU's landmænd i internationale handelsaftaler, hvis han bliver EU's nye landbrugskommissær. Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen
Den polske kandidat forsikrede gang på gang, at han tror på grøn omstilling af landbruget som den eneste vej frem. Men MEP'erne var skeptiske over for hans forklaringer.
Den polske kandidat forsikrede gang på gang, at han tror på grøn omstilling af landbruget som den eneste vej frem. Men MEP'erne var skeptiske over for hans forklaringer.
Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
"Over hundrede europæiske landmænd vil miste deres job bare i løbet af den tid, som den her høring varer,” sagde Janusz Wojciechowski. Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

Jeg vil betegne det som en katastrofe, hvis den mand bliver landbrugskommissær. I hvert fald for Danmark. Hans totale mangel på viden er da helt utrolig.

Asger Christensen (V)
Medlem af Europa-Parlamentets landbrugsudvalg

BRUXELLES: Den irske parlamentariker Matt Carthy talte helt klart på manges vegne, da han tirsdag eftermiddag stirrede på Polens kommissærkandidat med et lidt vantro smil og sagde:

”Jeg ved ikke, hvad det der var, men det var ikke et svar på mit spørgsmål. Jeg har på fornemmelsen, at De vil blive indkaldt foran os igen, før det her er overstået.”

Det fik ireren ret i. Efter en meget lidt overbevisende høring, som ikke engang gjorde brug af sine fulde tre timer, besluttede repræsentanter fra Europa-Parlamentets politiske grupper tirsdag aften, at Janusz Wojciechowski ikke har overbevist dem endnu.

Dokumentation

BLÅ BOG − Janusz Wojciechowski

Født i Rawa Mazowiecka, Polen, 1954.

Medlem af det polske regeringsparti, Lov og Retfærdighed (PiS).

1977: Uddannet jurist fra Lodz Universitet. 

1980-1993: Dommer ved forskellige juridiske instanser i Polen.

1993-1995: Medlem af det polske parlament.

1995-2001: Formand for Polens revisionsret.

2001-2004: Næstformand i det polske parlament.

2004-2016: Medlem af Europa-Parlamentet (næstformand i landbrugsudvalget).

2016: Medlem af Den Europæiske Revisionsret. 

2019: Polens kandidat til posten som EU's landbrugskommissær.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00