Her er MRSA-ekspertgruppens anbefalinger

RESISTENS: Fødevareminister Dan Jørgensen (S) kommer snart med en handlingsplan mod husdyr-MRSA. Planen skal bygge på anbefalinger, som en MRSA-ekspertgruppe kom med op til jul sidste år.

MRSA-ekspertgruppen anbefaler blandt andet, at man sætter yderligere ind over for antibiotikaforbrug til svin.
MRSA-ekspertgruppen anbefaler blandt andet, at man sætter yderligere ind over for antibiotikaforbrug til svin.Foto: Colourbox
Lise-Lotte Skjoldan

I ly af vintermørket offentliggjorde Fødevareministeriet 22. december resultatet af den landsdækkende screening for husdyr-MRSA i de danske slagtesvinebesætninger. Og det var alvorlige tal.

68 procent af slagtesvinebesætningerne er testet positive for MRSA, mens 63 procent af avlsbesætningerne har bakterien. Det svarer til en firedobling siden 2011.

I forbindelse med de nye tal afgav ministeriets egen ekspertgruppe sin rapport med en fornyet risikovurdering og en række anbefalinger til, hvordan man kan gribe ind over for de resistente bakterier. Udvalget, som blev nedsat i august i samarbejde med sundhedsminister Nick Hækkerup (S), består af en tværfaglig gruppe eksperter med både human- og veterinærfaglig baggrund.

0:000:00