Her er status på de fødevarepolitiske løfter i regeringens forståelsespapir

S-regeringen er nået i mål med flere af de fødevare- og landbrugspolitiske løfter, som man afgav i forståelsespapiret fra sommeren 2019. Der udestår dog stadig et arbejde med at leve op til flere af ambitionerne.

Med et bredt flertal i ryggen kunne S-regeringen i efteråret 2021 sætte flueben ved mange af de fødevarepolitiske løfter, man afgav i forståelsespapiret fra 2019, med en ny landbrugsaftale. 
Med et bredt flertal i ryggen kunne S-regeringen i efteråret 2021 sætte flueben ved mange af de fødevarepolitiske løfter, man afgav i forståelsespapiret fra 2019, med en ny landbrugsaftale. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Ordet ”fødevarer” indgår ikke én eneste gang i det forståelsespapir, som S-regeringen hviler på efter aftale med Radikale, Enhedslisten og SF i sommeren 2019.

Ikke desto mindre indeholder den politiske forståelse flere passager med relevans for fødevare- og landbrugssektoren, der tåler en statusopdatering her cirka tre år senere, hvor et folketingsvalg synes at nærme sig.

Det er fælles for løfterne, at regeringen har taget hul på at leve op til dem alle, og at man i flere tilfælde også allerede er i mål.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00