Her er vækstteams anbefalinger for ingrediensbranchen

DOKUMENTATION: Se anbefalingerne fra Vækstteam for Ingrediensbranchen til at sikre branchen yderligere vækst frem mod 2030.

Fødevareingredienser er produkter, der tilsættes det, vi
spiser og drikker, for at forbedre eller give fødevarerne
særlige egenskaber. På billedet er svampe indsamlet til at danne forskellige enzymer. (Arkivfoto)<br>
Fødevareingredienser er produkter, der tilsættes det, vi spiser og drikker, for at forbedre eller give fødevarerne særlige egenskaber. På billedet er svampe indsamlet til at danne forskellige enzymer. (Arkivfoto)
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Øgede offentlige investeringer, branding og strategisk udvikling af lovgivning er noget af det, der skal give den danske ingrediensbranche mulighed for i fremtiden at vinde yderligere markedsandele over hele verden. 

Det er anbefalingen fra Vækstteam for Ingrediensbranchen, der torsdag overrakte 19 anbefalinger til, hvordan ingrediensbranchen kan forløse sit vækstpotentiale frem mod 2030.

Vækstteamet bemærker blandt andet, at branchens konkurrenceevne i dag svækkes ved, at den i Danmark har et højere afgiftstryk end konkurrenter i udlandet. Der peges på uforholdsmæssigt høje energiafgifter og omkostninger til CO2-kvoter. Derfor lyder en af anbefalingerne at gennemføre et nabotjek af afgiftsniveauet inden for foder- og fødevareingrediensbranchen, og at niveauet i Danmark tilpasses herefter.

Dokumentation

HVAD ER INGREDIENSER?
Udtrykket ’ingredienser’ anvendes i fødevarelovgivningen, mens udtrykkene ’fodertilsætningsstoffer’ og ’fodermidler’ anvendes i foderlovgivningen.

Fødevareingredienser
Fødevareingredienser er produkter, der tilsættes det, vi spiser og drikker, for at forbedre eller give fødevarerne særlige egenskaber. Det kan for eksempel være tilsætning af proteiner, vitaminer, enzymer, aromaer, emulgatorer og mikroorganismer. Det kan også være hjælpestoffer som for eksempel gær, der tilsættes under fremstillingsprocesserne. Ingredienserne kan for eksempel have til formål at forbedre holdbarhed, smag og næringsindhold.

Foderingredienser
Foderingredienser bruges af vækstteamet som samlebetegnelse for fodertilsætningsstoffer og fodermidler. Fodermidler er vegetabilske eller animalske produkter, hvis væsentligste formål er at opfylde dyrs ernæringsbehov. Fodertilsætningsstoffer er stoffer, mikroorganismer og præparater, der ikke er fodermidler, og som tilsættes foder for at forbedre og påvirke foderets egenskaber.

Kilde: Vækstteam for Ingrediensbranchen

 


0:000:00