Hypermarkeder møder stor modstand i fødevarebranchen

KORT NYT: 48 organisationer er gået sammen om et brev til miljøministeren. De advarer mod ændring af planloven, der åbner op for hypermarkeder.
Foto: Colourbox

Alle detailhandelseksperter mener, at det vil få meget, meget store konsekvenser for butikslivet i byernes bymidter og for dagligevareforsyningen i landdistrikterne, hvis man tillader flere hypermarkeder i Danmark. Og det vil blive resultatet af en liberalisering af planloven.

Administrerende direktør i De Samvirkende Købmænd
Jogn Wagner

Fødevareforbundet NNF, sammen med Danske Bager- og Konditormestre, COOP Danmark, Det økologiske Råd og 44 andre organisationer advarer miljøminister Kirsten Brosbøl (S) om at følge Produktivitetskommissionens anbefalinger om en lempelse af planloven. 

Mandag præsenteres Produktivitetskommissionen endelige rapport. Rapporten anbefaler politikerne til at åbne op for en lempelse af planloven, som vil give plads til gigantiske supermarkeder - også kendt som hypermarkeder. Det vil ifølge organisationerne gå ud over lokalsamfundet:

"Det vil gå hårdt udover de lokale bysamfund, hvis planloven åbner op for flere gigantiske supermarkeder. Oplandet vil blive tømt for dagligvarebutikker, og både forbrugere og ansatte i branchen vil skulle bevæge sig længere for at købe ind eller gå på arbejde," siger Flemming Mogensen, forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF på deres hjemmeside.  

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00