Industrien kan også se forskel på gulerødder og slik

DEBAT: Ikke alle i fødevareindustrien står på spring for at udnytte nye EU-regler for anprisning af fødevarer, skriver adm. direktør i Toms, Jesper Møller, som svar på Henrik Dam Kristensens indlæg fra sidste uge. Toms har f.eks. ingen planer om at proppe vitaminer i chokoladen, skriver han.

Det kan ikke udelukkes, at udenlandske fødevareproducenter vil udnytte de nye EU-regler og sætte hjemlige producenter under pres. Men jeg tror, at flertallet vil overveje grundigt, om det giver forbrugerne reelle fordele at tilføre deres produkter ny funktionalitet.

Jesper Møller
Adm. direktør, Toms Gruppen A/S
Af Jesper Møller,
administrerende direktør for Toms Gruppen A/S

Sundhedsanprisning af fødevarer er til debat. Radioavisen spurgte en morgen i sidste uge: "skal pålægschokoladen nu tilsættes vitaminer?".

Og Henrik Dam Kristensen (S) udtrykte i sidste uges debatindlæg i Altinget bekymring over EU's nye regler for anprisninger. Andre aktører delte i medierne samme bekymring.

Jeg føler i den forbindelse trang til at bemærke, at det ikke nødvendigvis er alle aktører i fødevareindustrien, der står på spring for at udnytte reglerne.

0:000:00