Internt notat viser ministeries frygt for kommuner og konsulenters påvirkning af udligningsdata

OPTIMERING: Indenrigsministeriet sår i et internt notat tvivl om lødigheden af et stort antal kommuners samarbejde med konsulenter om at ”optimere” indtægter fra udligningsordningen. Det skal ny udligning stoppe.

Aalborg er blandt de kommuner, som har samarbejdet med konsulenter om at sikre sig ekstraindtægter ved at få gennemgået udligningsdata.
Aalborg er blandt de kommuner, som har samarbejdet med konsulenter om at sikre sig ekstraindtægter ved at få gennemgået udligningsdata.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Andre tal, som kunne trække i modsat retning, interesserer man sig så ikke så meget for. Og det, synes jeg, er umoralsk.

Jørgen Vestby Christiansen
Tidligere kommunaldirektør i Læse Kommune

Kommuner kan være på kollisionskurs med grundlæggende forvaltningsretlige principper, når de hyrer eksterne konsulenter til at finde fejl i befolknings- og boligregistre for at få udløst et større udligningstilskud.

Det er en bekymring, der forud for forårets udligningsforhandlinger fik embedsmænd i Social- og Indenrigsministeriet til at se nærmere på kommunernes samarbejde med eksterne konsulenter om såkaldt indtægtsoptimering.

Det viser et internt ministerielt notat, Altinget har fået aktindsigt i.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00