Julesamtale med Dan Jørgensen

JULESAMTALE: Selvom Dan Jørgensen (S) og Morten Messerschmidt (DF) ofte er ved at rive hovederne af hinanden, når de mødes i en debat, kan de faktisk godt lide hinanden, når kameraet er slukket. Det afslører Dan Jørgensen blandt andet i årets sidste julekalenderinterview.

Dan Jørgensen har altid gang i to-tre forskellige bøger, og når han skal se tv, er Matador klassiskeren over dem alle. Den ryger på dvd'en hver andet eller tredje år til jul, og så ser han den sammen med sin far. Det fortæller han i dagens kalenderinterview.
Dan Jørgensen har altid gang i to-tre forskellige bøger, og når han skal se tv, er Matador klassiskeren over dem alle. Den ryger på dvd'en hver andet eller tredje år til jul, og så ser han den sammen med sin far. Det fortæller han i dagens kalenderinterview.Foto: Altinget.dk
Katrine Falk Lønstrup
Fakta
Dan Jannik Jørgensen er født 12. juni 1975 i Odense.

Han har været medlem af Folketinget for Socialdemokratiet siden 18. juni 2015, hvor han blev valgt i Fyns Storkreds. Dan Jørgensen er nu Socialdemokratiets integrationsordfører og udlændingeordfører.

Inden Dan Jørgensen blev valgt til Folketinget, var han minister for fødevarer, landbrug og fiskeri fra 12. december 2013 til 28. juni 2015 i SR-regeringen. Derudover var han medlem af Europa-Parlamentet fra 20. juli 2004 til 11. december 2013, hvor han har været formand for Animal Welfare Intergroup, næstformand for Europa-Parlamentets Udvalg for miljø, folkesundhed og fødevaresikkerhed og formand for de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet.


Dan Jørgensen er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2004. Han har siden været ekstern lektor på blandt andet Institut for Statskundskab på både Københavns Universitet og Aarhus Universitet, og han er nu blevet ansat som adjungeret professor på Aalborg Universitet, hvor han skal undervise i miljøpolitik.

Kilde: ft.dk

Hvorfor gik du ind i politik?

Det var Svend Auken (S), der fik mig til at stille op til Europa-Parlamentet. Jeg var formand for Frit Forum i Århus, aktiv i studenterpolitik og meget interesseret i miljøpolitik, og derigennem lærte jeg ham at kende. Han mente bestemt, at jeg skulle til Bruxelles, så det tyggede jeg lidt på og valgte så at stille op.

At gå fra at være minister til ikke at være det længere er ikke så sjovt. Når folk efterfølgende har spurgt mig, hvordan jeg har det – om jeg kan sove om natten og sådan – joker jeg ofte med, at jeg sover som en baby: sover et par timer, vågner og græder lidt, sover et par timer og vågner og græder lidt mere.

Dan Jørgensen (S)
Medlem af Folketinget

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

0:000:00