Kammeradvokat: Fiskeriforeningers forbud mod dobbelt medlemskab kan være konkurrencestridig

FISKERI: Kammeradvokaten vurderer, at det kan være i strid med konkurrenceloven, at lokalforeninger under Danmarks Fiskeriforening forbyder medlemskab af anden fiskeriforening, viser redegørelse fra Fiskeristyrelsen, der samtidigt frikender producentorganisationen for misbrug af dominerende stilling.

Den lokale fiskeriforening i Hirtshals er blandt dem, der nu vil søge at ændre sine vedtægter ved næste generalforsamling, så der ikke er forbud mod dobbelt medlemskab af flere foreninger. ARKIV.
Den lokale fiskeriforening i Hirtshals er blandt dem, der nu vil søge at ændre sine vedtægter ved næste generalforsamling, så der ikke er forbud mod dobbelt medlemskab af flere foreninger. ARKIV.Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Kammeradvokaten vurderede, at dette kan hindre andre foreninger i at få reelt fodfæste som fiskeriforening, idet andre foreninger i lyset af dobbeltmedlemskabsforbuddet vil få svært ved at rekruttere (yderligere) medlemmer.

Redegørelse fra Fiskeristyrelsen

Vi håber, at vi nu kan få lagt låg på denne diskussion om adgang til MSC, så vi alle sammen kan arbejde til gavn for dansk fiskeri. Der er nok at tage fat på. 

Svend-Erik Andersen
Formand for Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation

Det kan være en overtrædelse af konkurrenceloven, at 5 ud af 32 lokalforeninger i Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation (DFPO) har et forbud mod dobbelt medlemskab.

Det viser en afgørelse fra Fiskeristyrelsen, hvoraf det fremgår, at Kammeradvokaten har vurderet spørgsmålet for Udenrigsministeriet.

"Kammeradvokaten oplyste i den forbindelse over for Fiskeristyrelsen, at forbuddene mod dobbelt medlemskab kunne udgøre en overtrædelse af konkurrencelovens § 6, stk. 1, og TEUF, artikel 101, stk. 1," skriver Fiskeristyrelsen.

0:000:00