Embedsmænd gav grønt lys til flere forbedringer af grises velfærd under S-regeringen

Fødevarestyrelsen gennemførte før valget en vurdering af flere forslag til forbedringer af dyrevelfærden i Danmark. Et forbud mod fiksering af diegivende søer var et af de tiltag, der fik det grønne lys. Få overblik over alle forslagene og embedsmændenes vurderinger af dem.

Et forbud mod fiksering af diegivende søer og indførelse af krav om lokalbedøvelse ved kastration af pattegrise er blandt de forslag, som myndighederne vurderer ”kan iværksættes/gennemføres”.
 
Et forbud mod fiksering af diegivende søer og indførelse af krav om lokalbedøvelse ved kastration af pattegrise er blandt de forslag, som myndighederne vurderer ”kan iværksættes/gennemføres”.  Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Hvis den nye regering gerne vil forbedre dyrevelfærden for grise, kvæg og fjerkræ i de danske stalde, behøver fødevareminister Jacob Jensen (V) ikke lede længe i skuffen efter de første tiltag.

Allerede under den tidligere S-regering gav fødevaremyndighederne således det grønne lys til en række nye skærpede krav i landbruget.

Det viser en vurdering fra Fødevarestyrelsen af en række forslag til ændringer af bekendtgørelser under dyrevelfærdsloven, som Altinget er kommet i besiddelse af.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00