L 112 (Udenrigsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af fiskeriloven. (Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri).

Lovforslaget udmønter ”Aftale om indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri” indgået den 16. november 2017 mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og alle partier i Folketinget om, at reglerne for samlet ejerskab af kvoteandele skulle skærpes.

Der foreslås indført en ny model for opgørelse af, om de øvre grænser for ejerskab af kvoteandele er overholdt. Som et nyt element skal man bl.a. forholdsmæssigt medregne kvoteandele, der giver adgang til bestemmende indflydelse gennem økonomiske mellemværender. For at sikre en effektiv kontrol forventes det, at bl.a. erhvervsfiskere, rådgivere, revisorer og banker vil blive pålagt en pligt til at indberette oplysninger om direkte eller indirekte økonomiske mellemværender, som kan give adgang til bestemmende indflydelse på andre kvoteandele.

Herudover udvides reglerne om adgang til kontrol i erhvervsfiskeres og erhvervsfiskerselskabers forretningslokaler uden retskendelse, og sammensætningen af bestyrelsen for Fiskeafgiftsfonden justeres, så der sikrer en bredere erhvervsrepræsentation og en øget repræsentationen af offentlige interesser.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eva Kjer Hansen

Direktør, Dialog mod Vold, AskovFonden, vicepræsident for ALDE (Alliancen af Liberale og Demokratiske partier i Europa) 2023-, fhv. minister og MF (V)
journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1991), cand.polit. (Københavns Uni. 2012)

0:000:00