L 220 (Udenrigsministeriet)

Forslag til lov om ændring af fiskeriloven. (Auktion m.v. over fangstrettigheder, frivilligt kystfiskermærke og digitaliseret fiskerikontrol).

Lovforslaget giver mulighed for at indføre en mere enkel og effektiv fiskerikontrol med anvendelse af elektroniske kontrolinstrumenter. Lovforslaget giver også mulighed for gennem auktion m.v. af uudnyttede fangstrettigheder at sikre, at der vil være tilstrækkelige kvotemængder til rådighed for fiskere i kystfiskerordningen til at afskrive uundgåelige bifangster, således at den såkaldte choke species-problematik kan undgås. Herudover giver lovforslaget mulighed for at etablere en frivillig mærkningsordning for skånsomt kystfiskeri. Lovforslaget opfylder elementer i beretning om en Vækst- og Udviklingspakke for dansk fiskeri afgivet af Miljø- og Fødevareudvalget den 7. december 2016 og Aftale om indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri, som blev indgået den 16. november 2017 af regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og Socialistisk Folkeparti samt parternes opfølgende aftaler af 19. juni 2018 og 28. februar 2019.

Lovforslag som fremsat

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eva Kjer Hansen

Direktør, Dialog mod Vold, AskovFonden, vicepræsident for ALDE (Alliancen af Liberale og Demokratiske partier i Europa) 2023-, fhv. minister og MF (V)
journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1991), cand.polit. (Københavns Uni. 2012)

0:000:00