Analyse af 
Andreas Arp

Landbruget kan ånde lettet op. Regeringsgrundlaget indeholder ikke store nybrud, men skubber slagsmålene til senere

SVM-regeringen præsenterer stort set ingen nye, konkrete fødevarepolitiske tiltag i sit regeringsgrundlag, der nøjes med at videreføre linjen fra seneste valgperiode. Fokus vil i stedet være på implementering. Den nye fødevareminister vil blive afkrævet svar på hvordan.

Med det nye regeringsgrundlag sættes fokus på implementering af allerede aftalte fødevarepolitiske tiltag. Ellemann, Løkke og Frederiksen præsenterede få nye forslag på Marienborg onsdag. 
Med det nye regeringsgrundlag sættes fokus på implementering af allerede aftalte fødevarepolitiske tiltag. Ellemann, Løkke og Frederiksen præsenterede få nye forslag på Marienborg onsdag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Landbruget kan ånde lettet op.

Efter et langt forhandlingsforløb får Danmark en bred SVM-regering, og regeringsgrundlaget byder ikke på nye, store løfter om markante ændringer i fremtidens landbrugs- og fødevarepolitik.

Regeringsgrundlagets afsnit ”Vision for fremtidens danske fødevareproduktion” er i store træk en videreførelse af principperne, ambitionerne og hensigterne i den brede landbrugsaftale. 

Andreas Arp, Redaktør, Altinget Fødevarer

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00