Lars Løkke til landbruget: Meld jer mere ind i klimakampen

OMSTILLING: Mens statsministeren på Landbrug & Fødevarers årlige stormøde understregede behovet for en grøn omstilling, så tog miljø- og fødevareministeren sig af landbrugets nylige kritik af Venstre.

Lars Løkke Rasmussen kom med en klar opfordring til erhvervet om at spille med på den grønne bane.
Lars Løkke Rasmussen kom med en klar opfordring til erhvervet om at spille med på den grønne bane.Foto: Peter Prik Larsen
Sine Riis Lund

Modbevis dem, der gør jer til problemet. Vis, at I er en del af løsningen. At også I er utålmodige på klodens vegne. På børnenes vegne. På fremtidens vegne.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Statsminister

Mellem rigtige venner så er der ikke noget erhverv i Danmark, som kan få alt, hvad de ønsker. Der er heller ikke noget erhverv i Danmark, der har fået lige så meget, som jeres har, under denne her regering.

Jakob Ellemann-Jensen (V)
Miljø- og fødevareminister

Grøn omstilling er blevet til et grundvilkår for dansk landbrug. Omfavn den!

Budskabet var klart fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han i Herning Kongrescenter deltog i Landbrug & Fødevarers årlige delegeretmøde.

“Det her grundkrav om den grønne omstilling er ikke noget, der går væk, tværtimod. Og industrier, der ikke spiller ind i klimakampen, de ender med at spille sig selv ud af banen,” sagde statsministeren og tilføjede lige efter:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00