Lars Løkke: På tide at dansk landbrug tages alvorligt

DELEGERETMØDE: Miljøreguleringen af landbruget har haft et meget ensidigt fokus, som regeringen er i fuld gang med at gøre op med, fortæller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning.

Det er første gang, at en statsminister deltager på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde.
Det er første gang, at en statsminister deltager på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde.Foto: Peter Prik Larsen
Sine Riis Lund

Miljøreguleringen af landbruget har haft, hvordan skal man udtrykke det, et meget ensidigt fokus. Vi skal bevare naturen, vi skal værne om miljøet, selvfølgelig skal vi det, men vi skal også give danske landmænd mulighed for at drive et moderne erhverv.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Statsminister

Ministerbilerne holder onsdag og torsdag i kø ved kongrescentret i Herning. Og det er ingen tilfældighed, gør statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) klart, da han holder tale foran de cirka 1200 fremmødte til Landbrug & Fødevarers delegeretmøde.

Bedre vilkår for landbruget ligger nemlig regeringen meget på sinde.

“Som jeg hører jer, så er jeres krav jo egentligt bare, at I ikke stilles ringere end jeres kolleger i andre lande. At I gerne vil producere på lige vilkår, at I vil have mulighed for at konkurrere på markedsvilkår. Og jeg synes sådan set, det er på tide, at dansk landbrug bliver taget alvorligt og får fair vilkår,” siger han.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00