L&F efterlyser økologiforskning

FORSKNING: Landbrug & Fødevarer savner penge til forskning i økologi. Fødevareminister Mette Gjerskov (S) understreger, at hun ikke har glemt området.
Per Bang Thomsen

Hvis Danmark skal tilkæmpe sig en førerposition inden for produktionen af økologi, bør fødevareminister Mette Gjerskov (S) afsætte konkrete midler til forskningen i området.
Det mener Kirsten Lund Jensen, økologiteamleder i Landbrug & Fødevarer, efter fødevareministeren onsdag præsenterede sit økologipolitiske udspil, "En ny stærk økologipolitik - på vej mod en grøn omstilling".

I udspillet har Mette Gjerskov afsat 36 millioner kroner til bl.a. at fremme eksporten af danskproducerede økologiske produkter til udlandet. Men ifølge erhvervsorganisationen mangler der konkrete midler til forskningsområdet, og det er et problem, hvis man skal sikre den langsigtede konkurrenceevne hos de danske producenter.

På forkant med udviklingen
"Vi har tidligere peget på, at man fra statens side bør sætte konkrete penge af til forskningsområdet. Hvis vi skal fremme økologien i Danmark, skal vi sørge for at være på forkant med udviklingen og de nye forventninger hos forbrugerne. Derfor er det vigtigt, at der er en ambitiøs forskningsindsats," siger Kirsten Lund og understreger, at området generelt er blevet nedprioriteret i de seneste år.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00