Lovkatalog: Tiltag mod kvotekonger og redningskrans til hunden A-Iceberg

LOVPROGRAM: Det er småt med lovinitiativer på fødevareområdet i det kommende folketingsår. Der skal dog stemmes om dyrevelfærd og fiskeri. Få overblik her.

Fiskeriminister Karen Ellemann (V) vil det kommende folketingsår indføre flere tiltag fra den omstridte fiskeripakke, der i december 2016 blev indgået af et flertal uden om regeringen. Her ses hun til Folketingets åbning sammen med innovationsminister Sophie Løhde (V) og undervisningsminister Merete Riisager (LA).
Fiskeriminister Karen Ellemann (V) vil det kommende folketingsår indføre flere tiltag fra den omstridte fiskeripakke, der i december 2016 blev indgået af et flertal uden om regeringen. Her ses hun til Folketingets åbning sammen med innovationsminister Sophie Løhde (V) og undervisningsminister Merete Riisager (LA).Foto: /ritzau/Jens Dresling
Sine Riis Lund

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) ser ud til at få mest travlt med at være minister for miljøet det kommende folketingsår. I hvert fald i folketingssalen.

For mens ministeren skal have behandlet 12 lovforslag på miljøområdet, så er det småt med lovforslag på landbrugs- og fødevareområdet i regeringens netop fremlagte lovkatalog.

Fødevareministeren skal dog i salen og stemme for et par lovforslag om dyrevelfærd. Det drejer sig om allerede velkendte emner i form af en smiley-ordning for hundekenneler og en redningskrans til den italienske hund A-Iceberg, der ellers stod over for aflivning. Der vil desuden komme et uddannelseskrav til visse besætningsejere.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00