Maddebattør: Supermarkeder vil stå tomme i år 2050

MADSPILD: I fremtiden vil det være svært at brødføde verdens befolkning, hvis vi ikke gør noget nu, advarer Selina Juul, stifteren af Stop Spild af Mad. Derfor blev der delt gratis mad ud på Rådhuspladsen for at sætte fokus på madspild verden over.

Stifteren af organisation Stop Spild af Mad, Selina Juul, advarer om, at supermarkederne i fremtiden kan stå tomme, hvis man ikke begynder at sætte ind mod madspild.
Stifteren af organisation Stop Spild af Mad, Selina Juul, advarer om, at supermarkederne i fremtiden kan stå tomme, hvis man ikke begynder at sætte ind mod madspild.Foto: colourbox

Af Josefine Andersson

Mange mennesker tænker ikke over, hvilke konsekvenser det har, når man smider gårsdagens rester i skraldespanden eller hælder mælken ud i vasken. Alene i Danmark er der et madspild på cirka en halv million tons fødevarer om året, hvilket koster danske forbrugere omkring 16 millioner kroner, viser en ny undersøgelse foretaget af Miljøministeriet.

Netop dette var fokus for eventet Sammen mod Madspild, som blev afholdt på Rådhuspladsen 9. oktober. Eventet var arrangeret af forbrugerorganisation Stop Spild af Mad i samarbejde med blandt andre Miljøministeriet og Fødevareministeriet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00