Debat

Miljøstyrelsen: Er Bæredygtigt Landbrug i ond tro?

REPLIK: Bæredygtigt Landbrug beskylder ministeriet for at fordreje Vandrammedirektivets definition af grundvand. Men det er en falsk historie om en sag, der for længst er lukket, skriver Mads Leth-Petersen, vicedirektør i Miljøstyrelsen.

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Mads Leth-Petersen
Vicedirektør, Miljøstyrelsen

I et indlæg fredag i Altinget fremsætter Poul Vejby-Sørensen fra Bæredygtigt Landbrug (BL) en række beskyldninger og påstande rettet mod embedsværket. 

Det handler om oversættelsen af definitionen på grundvand i Vandrammedirektivet. Påstandene, der bliver rettet mod embedsværket, er ganske alvorlige, også selvom de er hørt før og er usande.

Poul Vejby-Sørensen prøver at genåbne en diskussion om et emne, som er afklaret og som har været drøftet grundigt i Folketinget. Og EU-kommissionen har for længst i et svar til ministeriet bekræftet, at den danske forståelse af definitionen af grundvand, som hele tiden har været anvendt, er rigtig.

Der er hverken tale om bedrageri eller udsagn mod bedre vidende, og det ved Poul Vejby godt!


Mads Leth-Petersen
Vicedirektør, Miljøstyrelsen

Den danske oversættelse blev i et første udkast af et notat vurderet til at have en mere vidtgående betydning for gennemførelse af vandrammedirektivet, men det blev ved en efterfølgende nærmere juridisk analyse vurderet til ikke at have betydning og kom ikke med i det endelige notat.

LÆS OGSÅ: Bæredygtigt Landbrug: Miljøministeriet fusker med grundvandet 

BL bringer en falsk historie
Ingen har tvunget Danmark til at ændre i oversættelsen. Danmark valgte for en god ordens skyld at rette henvendelse til EU med henblik på at få berigtiget den danske sprogversion for derved at lukke sagen. Og som nævnt har Kommissionen for længst bekræftet den danske forståelse af definitionen af grundvand.

Som vi også tidligere har orienteret Folketinget om, har et flertal af EU-medlemslande samme forståelse af definitionen af grundvand som Danmark. De forstår definitionen således, at grundvand kan findes i flere mættede zoner under jordens overflade, adskilt i det lodrette plan ved umættede lag. 

Der er således hverken tale om bedrageri eller udsagn mod bedre vidende, og det ved Poul Vejby godt!

Nogle kunne få den tanke, at Poul Vejby er i ond tro, når han på denne måde vælger at bringe en falsk historie om en sag der for længst er lukket.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Leth Jess

Chefkonsulent, Odsherred Kommune, Planteam
landskabsarkitekt (Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole 1988)

0:000:00