Mogens Jensen lover konkret plan for økologisk fordobling næste år 

ÅRSMØDE: Næste år vil regeringen fremlægge konkrete initiativer til at fordoble økologien, fortalte fødevareminister Mogens Jensen til økologisk træf, hvor han også kaldte situationen i Landbrugsstyrelsen for kritisabel. 

Her er fødevareminister Mogens Jensen høstarbejder for en stund for at få indblik i landmændenes arbejde. 
Her er fødevareminister Mogens Jensen høstarbejder for en stund for at få indblik i landmændenes arbejde. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det er en katastrofe for økologien, at der er denne her myte om klima.

Maria Reumert Gjerding
Præsident, Danmarks Naturfredningsforening

Det, vi skal have på plads, før vi lægger den plan frem, er forhandlingen om EU’s landbrugsstøtte, fordi vi skal jo bruge EU’s landbrugsstøttemidler til også at understøtte grøn omstilling af vores landbrug og selvfølgelig også gerne understøtte økologien.

Mogens Jensen (S)
Fødevareminister

Mens en lang række økologer kæmper med lave priser for deres varer, står regeringen vagt om deres målsætninger for økologien.

Der skal ske en fordobling af såvel det økologiske areal, eksporten og danskernes forbrug af de ø-mærkede varer. Det slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast, da han torsdag talte til årsmødet for Landbrug & Fødevarers økologisektion.

Men det lykkedes ikke for de økologiske landmænd bænket i Dalum Landbrugsskole i Odense at blive klogere på, hvordan målet skal indfries. Blot at regeringen vil gøre det ”så hurtigt, som det kan lade sig gøre”.

0:000:00