Når Michelin-stjernerne ikke falder som en overraskelse

REPORTAGE: Mandag aften på Københavns Rådhus blev der traditionen tro uddelt stjerner til de restauranter, der har udmærket sig ekstraordinært på den gastronomiske madscene. Rådhussalen var fyldt med et internationalt klientel, sæsonretter og forventningsfulde køkkenchefer.

Mandag blev sløret løftet for, hvem der det næste år kan kalde sig indehaver af de berømte michelin-stjerner.
Mandag blev sløret løftet for, hvem der det næste år kan kalde sig indehaver af de berømte michelin-stjerner.Foto: /ritzau/Philip Davali
Anna Kyst

Det var ikke alle køkkenchefer, der var lige nervøse, en halv time inden Michelin-uddelingen blev skudt i gang på Københavns Rådhus med en tale af Karen Hækkerup, adm. direktør for Landbrug & Fødevarer.

Køkkenchef på Dragsholm Slot Claus Henriksen havde is i maven.

”Selvfølgelig beholder vi vores ene stjerne.”

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00