Ny forskningsplatform for fødevarer i gang

KORT NYT: Den nye forskningsplatform for fødevarer inSPIRe er gået i luften. Forskere og erhvervsliv skal de næste fem år skabe for 127 mio. kr. forskningsprojekter, som er relateret til fødevareerhvervet.

Et nyt forsknings- og innovationssamarbejde inden for fødevareområdet er nu i gang med den nye forskningsplatform for fødevarer inSPIRe. Starten på det nye samarbejde blev markeret ved, at repræsentanter fra erhvervet, GTS og universiteter mødtes på Axelborg. 

"Det er en ny måde at lave offentligt - privat samarbejde, vi går i gang med. Det nye er, at alle projekter tilgodeser konkrete behov i fødevarevirksomhederne, og derfor kan resultaterne omsættes direkte til nye produkter og projekter og dermed også give nye forretningsmuligheder for vores erhverv," siger Morten Andersen Linnet, forskningschef i Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Der er afsat 127 mio. kr. til projekterne i fødevareforskning. inSPIRe-platformen kører indtil videre fra 2011-2015.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00