Ny miljøregulering af dambrug på vej

NYHED: Miljøstyrelsen tager de de første skridt til at se på, hvordan forurening fra dambrug kan mindskes. Det kan føre til en revolution af miljøreguleringen for dambrug.
Moderne dambrug belaster kun dambruget ganske lidt, hidtil er de miljøneutrale ganske få. (Billede fra et traditionelt brug)
Moderne dambrug belaster kun dambruget ganske lidt, hidtil er de miljøneutrale ganske få. (Billede fra et traditionelt brug)
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Derfor er det endnu uklart, om vi skal lave en helt ny regulering, som man så med husdyrloven, eller om det måske bliver mindre justeringer af de nuværende regler.

Sune Impgaard Schou
Miljøstyrelsen

"Miljøreguleringen af dambrugene er rodet og overskuelig" ... "Miljøreguleringen af dambrugene lader dambrugene forurene danske vandløb alt for voldsomt."

Ingen er tilfreds med den nuværende miljølovgivning på dambrugsområdet - hverken dambrugsejerne eller fortalerne for strammere miljølovgivning.

I Miljøstyrelsen vil man efter jul tage de første spæde skridt til at indsamle ideer til, hvordan man kan lave en ny og forenklet miljøregulering af dambrugene.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00