Ny plan skal udvikle fødevareforskning

FØDEVAREFORSKNING: Fødevareministeriet og Videnskabsministeriet er nu klar med en ny plan for at få mere ud af fødevareforskningen.
Fødevareområdet skal udvikles, og forskning på området skal medvirke til at skabe vækst og velstand. Fødevareministeriet og Videnskabsministeriet har med hjælp fra en faglig følgegruppe udarbejdet en ny fødevareplan, der kommer med konkrete anbefalinger til, hvordan vi får mere ud af forskningen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Fødevareministeriet.

Den nye plan er udgangspunkt for en konference mandag den 5. september 2011 om offentligt/privat samarbejde om fødevareforskning.

Af planen fremgår en vision for dansk fødevarerforskning, men også konkrete forslag til en forbedret koordinering mellem offentlige råd og fonde, styrket internationalisering og udbygning af samarbejdet mellem universiteterne. For eksempel handler et af forslagene om udvikling af uddannelser til det biobaserede samfund.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) siger i pressemeddelelsen: "Planen skal være med til at sikre, at vi fortsat er blandt de bedste i verden ved at skrue op for det offentlige/private samarbejde om forskning og udvikling inden for området."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00