Ny strategi fra L&F: Flere svin skal slagtes i Danmark

ÅRSMØDE: En af de vigtigste indsatser i ny strategi er at få flere slagtesvin i Danmark, fortalte Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, på et årsmøde tirsdag. Og det uden at kopiere amerikansk eller spansk model.

Formand for Landbrug & Fødevarer,  Svineproduktion, Erik Larsen, afholdt tirsdag beretning til årsmødet sammen med sektordirektør for Seges Svineproduktion, Christian Fink Hansen.
Formand for Landbrug & Fødevarer,  Svineproduktion, Erik Larsen, afholdt tirsdag beretning til årsmødet sammen med sektordirektør for Seges Svineproduktion, Christian Fink Hansen.Foto: Ejgil Lihn/Blueroom
Sine Riis Lund

Den vigtigste del i strategien er, at vi skal have flere slagtesvin i Danmark.

Erik Larsen
Formand for Landbrug & Fødevarers Svineproduktion

Den nedadgående kurve for produktion af slagtesvin i Danmark skal knækkes.

Det var et af hovedbudskaberne, da der tirsdag blev holdt årsmøde og kongres for dansk svineproduktion i Herning Kongrescenter.

Foran mere end 2.000 deltagere i en sal, hvor man nærmest havde brug for et teleskop til at spotte en ledig stol, fremlagde formand Erik Larsen en ny strategi fra Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion.

Dokumentation

Tal for dansk svineproduktion

Der er 3.226 landbrugsbedrifter med grise i Danmark.

Der er stigende griseproduktion, men faldende slagtegriseproduktion i Danmark. Produktionen af slagtesvin har stabiliseret sig omkring det nuværende leje på årligt 17-18 millioner stk.

I 2017 er den samlede danske produktion af grise på knap 32 millioner stk., hvoraf knap halvdelen svarende til 15 millioner stk. eksporteres levende til udlandet.

Den samlede eksportværdi af gris var i 2017 på 32 milliarder kroner, hvoraf de 24 milliarder kroner er grisekød, mens de otte milliarder kroner er for levende grise.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00